VIVISOL

O nas

VIVISOL je ena prvih ustanovljenih skupin v Evropi, ki delujejo na področju oskrbe na domu. Podjetje je specializirano za oskrbo z medicinskimi pripomočki na segmentu respiratorne terapije, predvsem pri terapiji s kisikom, mehanski ventilaciji, diagnostiki in terapiji za paciente z obstruktivno prekinitvijo dihanja med spanjem, nudi pa tudi storitve na področju umetnega hranjenja, medicinske pomoči na daljavo, zdravstvene oskrbe, ter terapije pri kožnih razjedah.

VIVISOL se ves čas posveča razvoju, izpopolnjevanju in brušenju svojih rešitev. Ocenjujemo, ugotavljamo in primerjamo številne možnosti, ki so na voljo na področju varovanja zdravja. Pacientom skušamo nuditi kar najboljšo storitev, ki ustreza njihovim potrebam in sledimo nenehnemu razvoju na tem področju.

V skupini ves čas preverjamo številne nove tehnologije, ki se danes ponujajo na tržišču, da bi spoznali, kako lahko prispevajo k izboljšanju in razvoju naše obstoječe storitve, zato ves čas uvajamo novo opremo in komponente visoke kakovosti z visoko znanstveno in tehnično vsebnostjo.

VIVISOL zagotavlja učinkovite rešitve za varovanje zdravja, ki so plod inovacij in znanstvenega napredka. Za javne in zasebne zdravstvene strokovnjake je tako zanesljiv partner, vedno na tekočem z najnovejšimi izsledki na mednarodnem področju skrbi za zdravje.

Podjetje VIVISOL je bilo ustanovljeno leta 1986 in ima danes predstavništva po vsej Evropski uniji: v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji, Grčiji, Italiji, na Nizozemskem, v Sloveniji, Španiji, na Portugalskem, v Veliki Britaniji in Turčiji. Podjetje ima več kot 60 teritorialnih uradov pod okriljem devetih direktnih izpostav na tujem in dvema izpostavama pod popolnim nadzorom z neodvisnimi blagovnimi znamkami. Vsak dan oskrbo na domu in v bolnišnicah nudi več kot 280.000 pacientom.

VIVISOL pripada skupini SOL Group, ki je od ustanovitve leta 1927 svoje poslovanje razširila na proizvodnjo, uporabne raziskave in trženje tehničnih, čistih in medicinskih plinov. Skupina SOL Group je oskrbo na domu svoji osnovni dejavnosti dodala leta 1986. Dandanes je skupina SOL močno prisotna na trgih osrednje in jugovzhodne Evrope, s proizvodnimi in komercialnimi aktivnostmi v 23 evropskih državah, Indiji, Maroku in Turčiji. Podjetje so ustanovili člani družin Annoni in Fumagalli, ki so lastniki podjetja še danes, člani obeh družin pa tvorno sodelujejo tudi pri vodenju skupine.

V razvojnem modelu podjetja VIVISOL sta KAKOVOST storitev in proizvodov, ter VARNOST pacientov na prvem mestu. Zato je podjetje pridobilo certifikat kakovosti UNI EN ISO 9001:2008 za vse storitve, ki jih izvaja, in ima certifikate za vse globalne centre v svoji mreži.

Zanesljivost storitve, kakovost proizvodov, nenehno prizadevanje za razvoj in inovacije naših aplikacij in rešitev se ves čas ravnajo po potrebah naših strank, in to na vseh področjih našega delovanja, ki so energetika, industrija, tehnologija hrane, ekologija, okolje, biotehnologija, medicina, znanstvene raziskave in skrb za zdravje na domu (s skupino VIVISOL).

Skupina SOL Group je ena prvih v tem sektorju, ki je sprejela ETIČNI KODEKS “Način organizacije, upravljanja in kontrole”. Ta vse zaposlene v skupini, vključno z njihovimi partnerji, svetovalci in dobavitelji, obvezuje k spremljanju, uveljavljanju in upoštevanju v kodeksu vsebovanih standardov.

SOL S.p.A., locirano v Monzi (Monza e Brianza), na sedežu skupine SOL Group, je bilo na italijansko borzo vpisano leta 1998. V letu 2014 je skupina SOL Group, zahvaljujoč delu več kot 2900 zaposlenih, zabeležila realizacijo 636 milijonov evrov.

Letno bilančno poročilo skupine SOL Group je javno objavljeno na spletni strani www.solworld.com .