VIVISOL

Medicinski pripomočki za terapijo motenj dihanja med spanjem

Medicinski pripomočki za terapijo motenj dihanja med spanjem

V zadnjih dvajsetih letih je obravnavanje motenj med spanjem postalo področje prav posebnih raziskav. Napredek na tem področju je dobro dokumentiran, predvsem zahvaljujoč raziskavam na številnih klinikah in oddelkih po vsem svetu.

Medicina spanja se posveča spoznavanju, diagnozi in zdravljenju sindromov in bolezni, ki vplivajo na spanje. Številne sindrome in bolezni povzročajo težave z dihanjem, ali pa so z njimi povezane. Motnje dihanja med spanjem so bolj pogoste kot si predstavljamo. Prizadenejo okrog 2-4% odrasle populacije, predvsem moške v starosti 40-50 let. Povzroča jih mehanska oviranost zgornjih dihalnih poti, ki omeji ali prepreči dotok zraka v pljuča, kadar pacient počiva, kar pa povzroči zmanjšanje vsebnosti kisika v krvi. Te motnje se lahko manifestirajo na različne načine, od smrčanja do nočne hipoapneje, ali apneje.

VIVISOL je eno od vodilnih podjetij za oskrbo z diagnostičnimi in terapevtskimi aparaturami za motnje dihanja med spanjem. Nudimo inovativne diagnostične rešitve z najsodobnejšo tehnologijo, od prenosnih kardio-respiratornih sistemov do dovršenih sistemov za polisomnografijo. Za terapijo dobavljamo najnaprednejše naprave s trajno pozitivnim tlakom. Naša storitev omogoča tudi spremljanje učinkovitosti pacientove terapije.