VIVISOL

Tehnična podpora pri diagnostiki OSAS

VIVISOL zdravstvenemu osebju nudi celotno paleto opreme za diagnostiko motenj dihanja med spanjem, od najpreprostejših naprav za spremljanje srčno-dihalnih funkcij do naprednih integriranih sistemov za polisomnografijo, ki jih uporabljajo v laboratorijih za raziskave spanja.

VIVIDREAM - STORITEV, O KATERI STE VEDNO SANJALI

VIVISOL bolnišnice oskrbuje s snemalniki prekinitev dihanja, poligrafi ali kompletnimi polisomnografi, torej z vsemi napravami, ki zdravniku pomagajo pri diagnostiki sindroma obstruktivnih motenj dihanja med spanjem. Dokazano je, da pacientovo počutje vpliva na rezultate preizkusa s polisomnografom. Za pravilen rezultat mora biti pacient med testiranjem sproščen. Pri VIVISOLU smo zato z namenom pridobitve natančnih rezultatov kakovosti in analize spanja, s specifično priučenim in usposobljenim osebjem, uvedli polisomnografijo na domu. Storitev se imenuje VIVIDREAM in deluje sledeče:

  • Na zaprosilo zdravnika, VIVISOL pacientu na dom pošlje strokovnjaka, ki nanj namesti potrebno merilno opremo;
  • ​Čez noč bo polisomnograf posnel in na spominsko kartico zabeležil vse podatke, ki jih zdravnik potrebuje za postavitev diagnoze;
  • ​VIVISOLOV tehnik naslednje jutro prevzame spominsko kartico z zapisanimi podatki in jo dostavi bolnišničnemu osebju;
  • ​Bolnišnično osebje opravi analizo podatkov in pacientu predpiše najprimernejšo terapijo.

Storitev VIVIDREAM vsem vpletenim prinaša številne prednosti:

  • Prva prednost za medicinsko osebje je, da pacientovo stanje lahko spremljajo brez hospitalizacije in skrbi za tehnične vidike, ki so povezani z opazovanjem;
  • Dosežena je večja izkoriščenost zdravnikove strokovnosti in njegovega časa;
  • Opazovanje v domačem okolju prinaša zanesljivejše in bolj realne rezultate, pacient pa je bolj zadovoljen - med diagnosticiranjem je lahko doma, v miru in zasebnosti družinskega okolja.